ایجاد مجلس قوی، نیاز به مشارکت مردم در انتخابات دارد
ایجاد مجلس قوی، نیاز به مشارکت مردم در انتخابات دارد
دو چیز باعث کاهش مشارکت مردم در انتخابات می شود؛ یکی ناکارآمدی منتخبان پیشین و دیگری عدم اعتماد مردم به صحت بررسی صلاحیت ها است در این یادداشت به این دو اصل، نگاهی مختصر خواهیم داشت.

به گزارش  رسول مشق اسماعیل بکلیان/ در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی هستیم از هم اکنون نامزدها فعالیت‌های خود را در ابعاد مختلف آغاز کرده و تلاش می کنند تا یکی از صندلی‌های مجلس را تصاحب کنند ولی به همان اندازه که نامزدها شور و اشتیاق زیادی در این میدان سیاسی  دارند به نظر می‌رسد مردم چندان اشتیاق چندانی برای حضور در این میدان ندارند و این در حالی است که ایجاد مجلس قوی بدون مشارکت مردم در انتخابات چندان دستیافتنی نیست.
معدل مجلس یازدهم در نظرسنجی از مردم
بیکاری جوانان و فشارهای اقتصادی که به همه اقشار وارد می‌شود باعث دلسردی و کناره گیری مردم از فعالیت‌های عمومی شده و همانند گذشته شور و نشاطی برای شرکت در مراسمات عمومی نشان نمی‌دهند، از طرفی انتخابات پیش رو بسیار حساس بوده و نیاز به این مشارکت و حضور پرشور دارد. بر اساس آمارهای موسسه افکارسنجی ایرانیان، مردم از سال ۹۸ رفتارشان از قبال ناملایات تغییر کرده و حضورشان در انتخابات های بعد از سال ۹۸ حدود ۲۰درصد کاهش یافته است.
یک مسئول موسسه نظر سنجی گفت: معدل رضایت مردم از نمایندگان مجلس در سطح کشور حدود ۸ از ۲۰ نمره است هر چند به نظر نگارنده بخشی از این نارضایتی، به معیشت و اقتصاد مردم برمی گردد، اما گفتنی است بیماری های اقتصادی که طی چند سال و بر اساس سیاست های دولت های قبلی ایجاد شده و برای برون رفت از آن حداقل یکی دو سال زمان می طلبد و البته به شرط آنکه در همان روز اول برنامه های راهبردی و دقیقی پیش بینی شده باشد و از همان روز اول دولت، ریل گذاری اصلاحات اقتصادی نیز همزمان ایجاد شود.
مروری بر همان آمار نشان می دهد که مردم در برخی از حوزه های انتخابیه از مجلس فعلی راضی هستند و نمره قابل قبولی هم داده اند اما متاسفانه نمره مردم حوزه انتخابیه شهرستان های شهریار، قدس و ملارد نمره ای زیر نمره معدل داده اند و این نشان می دهد که نگاه مردم به مجلس تا حدودی مستقل از نگاه به عملکرد دولت است.
بر اساس آمارهای این موسسه نظر سنجی که یکی از معتبرترین مراکز نظر سنجی کشور است؛ در زمان ریاست جمهوری آقای هاشمی میزان مشارکت مردم در انتخابات ۵۰ درصد و در زمان ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد حدود ۸۴ درصد رکورد داشته‌ایم ولی متوسط شرکت مردم ۶۳ درصد بوده است و بعد از جریانات سال ۹۸ تغییر رفتار در مردم مشاهده شده و مشارکت‌ها افت داشته که البته در انتخابات ریاست جمهوری دوره سیزدهم این موضوع کمی ترمیم شد.

همانطور که امام راحل در وصیت‌نامه خود نوشتند، مردم و ملتی بهتر از ملت ما حتی در زمان حضرت رسول الله نبوده و اگر این مردم در آن زمان حضور داشتند قطعاً پیشرفت اسلام بسیار وسیع‌تر بود.  مردم ما قدر مسئولان را می‌دانند و شرایط و موقعیت‌ها را به خوبی درک می‌کنند ولی مسئولان باید اعتماد از دست رفته آنها  را دوباره جلب کنند .
بنظر می رسد هیئت‌های اجرایی، نظارت و سایر دستگاه های مرتبط باید در بررسی صلاحیت نامزدها به طور علمی، منطقی و عقلایی وارد عمل شوند تا با انتخاب افراد اصلح، کمی از عقب ماندگی‌های سیاسی جبران شود از نظر برخی صاحب نظران علیرغم اینکه بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات در هیات اجرایی در حوزه شهرستانهای شهریار، قدس و ملارد قابل قبول است اما برخی معتقدند؛ هیات اجرایی که از میان معتمدین شهرستانی انتخاب شده اند؛ نماینده کامل وجامعی از افکار عمومی نبودند و همین ممکن است باعث عقب نشینی برخی مردم از مشارکت در انتخابات شود.
پشتوانه اختیارات مسئولان، مردم هستند
تاکنون کشور ما به پشتوانه مردم به عنوان صاحبان اصلی انقلاب جلو رفته و مسئولان اختیارات و قدرت را از خود مردم می‌گیرند که باید رضایتمندی مردم را به آنها برگردانیم ، اگر مردم از مسئولان ناراضی هستند باید بدانند که انتخاب خودشان بوده است و اگر قرار است تغییر و اصلاحی در رفتار و ساختار کشور رخ دهد با حضور خود مردم خواهد بود و قطعاً با کنار کشیدن از انتخابات و عدم مشارکت مشکلی حل نمی‌شود و از آنجا که انتخابات نرم و فرمول خاصی ندارد  بطور قطع افراد با کمترین آرا وارد مجلس می‌شوند. بنابراین ضرورت دارد تا مردم در این انتخابات شرکت نموده و افراد اصلح را انتخاب کنند و مجلس را به جایگاه واقعی خود برسانند زیرا  انتخاب افراد مناسب برای مجلس در دیگر دستگاه‌ها نیز اثرگذار خواهد بود و ما با حضورمان می‌توانیم آن را اصلاح کنیم.

  • منبع خبر : رک نویس