به گزارش رسول مشق مسلم هاشمی فرزند جانباز شهید صالح هاشمی و مسئول مجموعه فرهنگی شهید هاشمی شهرستان ملارد در این باره به ایرنا گفت : پس از شهادت پدرم در سال ۱۳۷۷ منزل ایشان به حسینیه تبدیل و به لطف خداوند و با پشتیبانی و حمایت موسسه خیریه امام حسن مجتبی ع امروز به بزرگترین مجموعه فرهنگی و اجتماعی سطح شهرستان ملارد تبدیل شده که خدمات ارزنده ای برای ساکنان منطقه سرآسیاب این شهرستان ارائه می نماید .در سال ۱۳۷۷ منزل ایشان به حسینیه تبدیل و به لطف خداوند و با پشتیبانی و حمایت موسسه خیریه امام حسن مجتبی ع امروز به بزرگترین مجموعه فرهنگی و اجتماعی سطح شهرستان ملارد تبدیل شده که خدمات ارزنده ای برای ساکنان منطقه سرآسیاب این شهرستان ارائه می نماید .
وی بخش اعظم این خدمات را در حوزه آموزش برشمرد که در مباحث دینی ،اعتقادی ، قرآنی ، سبک زندگی ،پیشگیری و روشنگری به مخاطبان و مراجعین ارائه می شود .
هاشمی افزود : در این مجموعه برای مبارزه با فقر معیشتی و فقر فرهنگی موجود در منطقه برنامه های متنوع و مفیدی اندیشیده و به اجرا درآمده است که برای حمایت از اقشار آسیب پذیر بیش از یکهزار خانواده بی سرپرست و بدسرپرست را تحت حمایت داریم. برای حل معضل فرهنگی هم معتقدیم قرآن بهترین مسیر و راهکار بوده و برگزاری کلاسهای آموزشی اعتقادی برای خانوادهها و کلاسهای قرآنی برای دانش آموزان و ایتام با عنوان غنچه های آسمانی از جمله این فعالیتهاست.کلاس ها و دوره های مختلف حفظ و قرائت قرآن برای آقایان و بانوان در رده های سنی کودکان تا کهنسال در طول سال برگزار می گردد که تنها در یک مورد آن بیش از ۳۰۰ نفر از ایتام در کلاسهای قرآنی شرکت می کنند که در حال حاضر حدود ۱۰۰ نفر از آنان بیش از یک و یا چند جزء از قرآن را حفظ شدهاند.
به گفته مسئول مجموعه فرهنگی اجتماعی شهید هاشمی کلاس ها و دوره های مختلف حفظ و قرائت قرآن برای آقایان و بانوان در رده های سنی کودکان تا کهنسال در طول سال برگزار می گردد که تنها در یک مورد آن بیش از ۳۰۰ نفر از ایتام در کلاسهای قرآنی شرکت می کنند که در حال حاضر حدود ۱۰۰ نفر از آنان بیش از یک و یا چند جزء از قرآن را حفظ شدهاند.
تهیه و توزیع چادر بین بانوان بعنوان یک کار فرهنگی تشویقی بعلاوه تامین جهیزیه برای دختران دم بخت خانوادههای تحت پوشش از دیگر اقدامات روتین حمایتی این مجموعه می باشد .
هاشمی خاطرنشان کرد : اجرای برنامه های مناسبتی محله محور همواره در طول سال در دستور کار بوده و این مجموعه مفتخر است که یک شهید مدافع حرم به نام شهید رضا عباسی و ۱۰ جانباز مدافع حرم تقدیم انقلاب و محور مقاومت کرده که همگی عضو و تربیت یافته مجموعه شهید هاشمی هستند .
گروه سرود عماران انقلاب متشکل از ۱۱۰ نفر از دختران و پسران نخبه قرآنی که همگی جز حافظان قرآن می باشند از دیگر رویش های این مجموعه هستند که به عنوان گروه سرود نمونه کشوری به اجرای برنامه در حسینیه امام خمینی ره و در محضر رهبر عزیز انقلاب پرداخته اند .
وی اضافه کرد : در مجموعه شهید هاشمی ملارد از روز شنبه تا چهارشنبه برای زنان سرپرست خانواده کلاس های آموزشی مهارتی (خیاطی، بافندگی و صنایع دستی) و در روزهای پنجشنبه و جمعه برای فرزندان این زنان سرپرست خانواده کلاس های قرآنی برگزار می کند .ما در مجموع ۷۰۰ دانش آموز قرآنی داریم که به مسابقات قرآنی شهرستان و استانی و کشوری راه یافته و رتبه هم آورده اند. تربیت نخبگان قرآنی از برنامه ها و اهداف اصلی در این مجموعه می باشد .
گفتنی است شهید صالح هاشمی سال ۱۳۳۳ در شهرستان میانه متولد شد . در دوران جنگ تحمیلی چندین بار به جبهه اعزام شد و در عملیات های متعددی حضور داشت . یک بار در عملیات والفجر مقدماتی در دزلی مریوان مجروح شد و بار دیگر در عملیات والفجر هشت در بمباران شیمیایی اهواز مجروح و به بیمارستان صحرایی ثامن الحجج منتقل شد .
وی بعد از بهبود نسبی به جای اینکه به مرخصی برود دوباره به جبهه برمی گردد .
این شهید بزرگوار ابتدا به درجه رفیع جانبازی نایل گشته و به دلیل جراحات زیاد و آسیب جدی به ریه ها و پوست و همچنین موج انفجار در ۲۶ اسفند سال ۱۳۷۷ به خیل عظیم شهدای ۸ سال دفاع مقدس پیوست .
وی درعملیات کربلای ۵ وحلبچه که حمله شیمیایی علیه سربازان ایرانی در دستور کار مستکبران عالم قرار گرفته بود جانباز شیمیایی شد و پس از جنگ نیز با یادگار سالهای نه چندان دور دست و پنجه نرم می کرد.
این شهید بزرگوار ابتدا به درجه رفیع جانبازی نایل گشته و به دلیل جراحات زیاد و آسیب جدی به ریه ها و پوست و همچنین موج انفجار در ۲۶ اسفند سال ۱۳۷۷ به خیل عظیم شهدای ۸ سال دفاع مقدس پیوست .
وی درعملیات کربلای ۵ وحلبچه که حمله شیمیایی علیه سربازان ایرانی در دستور کار مستکبران عالم قرار گرفته بود جانباز شیمیایی شد و پس از جنگ نیز با یادگار سالهای نه چندان دور دست و پنجه نرم می کرد.
شهید صالحی در عمل اخلاق مدار بود و با سیره عملی درس اخلاق را به سربازانش آموزش می داد در خاطرات وی آمده است پس از تحویل گرفتن یکی از تیپ های بی نظم از لحاظ آرایش جنگی و نظامی در ابتدا تمام کارها را خودشان انجام می دهند تا سربازان کار را یاد گرفته و سپس کار را به آنان محول می کرد.
بازگشت یک شهید
چندوقتی ازآخرین اعزامشان می گذشت که وی مجروح می شود و پس از انتقال به بیمارستان نام وی ثبت نمی شود، اسم وی به عنوان شهید به پایگاه داده می شود و خبر شهادت به خانواده اعلام می گردد، پس از برگزاری مراسم ختم این شهید که همزمان به بهبودی وی می شود، برای طی دوران نقاهت به منزل مراجعت می کند که دیدن وی شوقی دو چندان در دل همسر و فرزندان این شهید زنده می کند.
وصیت نامه ای ساده
دخترها زینب (س)گونه باشند و پسرها حسین (ع) وار زندگی کنند و یادگاری از این شهید بزگوار به عنوان حسینه و پایگاه فرهنگی بر جای مانده است که به خواست همسر شهید تبدیل به نیمی پایگاه و نیم دیگر حسینه شده است و هیئت رزمندگان شهرستان ملارد نیز در این محل دایر می باشد.